Kassi seest opereeriti välja juuksekumme ja muud mittesöödavat

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassi seest välja opereeritud esemed
Kassi seest välja opereeritud esemed Foto: Valga loomakliinik/Facebook

Valga loomakliinik jagas 21. juuli õhtupoolikul oma sotsiaalmeedia kontol fotot, millel mitmeid mittesöödavaid esemeid, mis tol päeval õnnetu kassi seest välja opereerida tuli.

«5,9 kilose kassi kõhust välja võetud asjad: ca 20 juuksekummi koos juustega, viis erinevat kiletükki, ühe mänguasja tükid, üks jupike metallist traati,» seisab foto täpsustuses.

Nüüdseks on postituse alla tekkinud kommentaarid, millest selgub, et loom oli vaevelnud juba pikemat aega – terve nädala. Samas tunnistavad teisedki kassiomanikud, et nende kiisud armastavad samuti juuksekummidega mängida ning neid lausa juustest ära kiskuda.

Postimehele antud usutluses tõdes loomaarst Jaan Luht, et mittesöödava kraami kogumine oli loomal kestnud juba pikemat aega ning see tuvastati katsumise ja röntgenuuringu käigus. Loomaarsti sõnul on kasside seas populaarsed ka väikesed Lego mänguasjad, mida tihti kasside kõhust leitakse- mänguhoos võivad kiisu kõhtu sattuda ka vorstikinnitused, nöörid, paelad ja isegi niit ühes nõelaga.

Kuna loomaarsti hinnangul kogus õnnetu kass mittesöödavat juba pikemat aega, siis tekib paratamatult küsimus, miks looma omanik varem kassi veidrat või teistsugust käitumist tähele ei pannud? "Kassil polnud varem mitte midagi viga olnud. Elas oma lahedat "juuksepala" fetišiga elu," tõdes Luht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles