KÜLALUGU: Veteransportlasel medaleid murdu

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Ainsoo
Tõnu Ainsoo Foto: Tiit Loim / Valgamaalane

Tõnu Ainsoo puhul ei ole ilmselt liialdus öelda, et tegu on mitmekülgse spordimehega. Tal on on ette näidata medaleid ujumisest kaugushüppeni.

Sihva külas 1982. aastast saadik elav 52aastane Ainsoo ei ole kunagi olnud professionaalne sportlane. Ta ütles, et spordi juurde suunas teda esimesena kutsekooli kehalise kasvatuse õpetaja. Vene sõjaväes olles jäi sporditegemine soiku, umbes 40aastaselt hakkas ta sellega aga jälle tegelema, samuti ei saanud vormist väljas olla politseinikuna töötades.

Praegu Go Busi bussijuhi ja Sihval korteriühistu esimehe ametit pidav mees võtab regulaarselt osa Eesti kergejõustikuveteranide meistrivõistlustest, suvemängudest ja teistest üritustest, kus veteranidel on võimalik eraldi klassis osaleda. Ainsoo sõnul pole maakonna meistrivõistlused veteranidele eriti kutsuvad, kuna seal on kõigile meestele ühine klass. «Raske seal noortega võistelda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles