KÜLALUGU: Saun sobib nii tünni kui torusse

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte Lemmik Mees juhataja Kalev Lemmiku sõnul on tema kõrval olev keskmise suurusega torusaun populaarseim valik Soomes.
Ettevõtte Lemmik Mees juhataja Kalev Lemmiku sõnul on tema kõrval olev keskmise suurusega torusaun populaarseim valik Soomes. Foto: Tiit Loim / Valgamaalane

Rääkides külaelanikega kohalikest ettevõtetest, tuli suuremal osal juhtudest esimesena ette Kalev Lemmik ja tema firma Lemmik Mees. Viimane toodab nii kümblustünne, tünnisaunu, torusaunu kui muid tooteid tavalise saematerjalini välja.

Firma juht Lemmik räägib, et töötas 2004. aastal sõbraga Lapimaal grillkodasid tootvas ettevõttes. Olles teel tuttava poole, põikasid nad külla aga teisele sõbrale, kes tutvustas talle kümblustünni. Idee neid tootma hakata valmis Lemmiku peas samal hetkel. «Ja muidugi tulin koju ja läks kohe andmiseks,» ütleb ta, et firma jaoks sai ettevalmistusi tehtud juba enne Eestisse tagasi jõudmist.

Kui alguses valmistati nädalas üks kümblustünn, siis praegu valmib neid päevas viis või kuus. Paar aastat pärast alustamist hakati tootma ka torusaunasid, mida nüüd tehakse aastas ligikaudu 300.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles