KÜLALUGU: Sihva on parem kui Espoo

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mulle meeldib Eesti haridus rohkem,» ütles Soomest Eestisse tagasi tulnud Aili Elvet. Pildil tütarde Sandra ja Victoriaga, kes praegu käivad Pühajärve lasteaias.
«Mulle meeldib Eesti haridus rohkem,» ütles Soomest Eestisse tagasi tulnud Aili Elvet. Pildil tütarde Sandra ja Victoriaga, kes praegu käivad Pühajärve lasteaias. Foto: Tiit Loim / Valgamaalane

Aili Elvet on noor kahe lapse ema, kes on Sihval elanud veidi üle aasta. Ta ütleb, et on otsusega igati rahul.

Aili on pärit Viljandimaalt, tema abikaasa aga Sangastest. Kaheksa aastat tagasi otsustas Aili Soome tööle minna. See pidi olema vaid lühiajaline ettevõtmine, kuid kujunes pikemaks. «Mina läksin paariks kuuks Soome tööle. Veebruaris läksin mõttega, et hiljemalt jaanipäevaks olen tagasi. Olingi jaanipäevaks tagasi, aga seitse aastat hiljem,» naerab ta. Nii elas ta koos abikaasaga pikka aega Espoos, mis on rahvaarvult Soome teine linn.

Hiljuti võtsid nad abikaasaga aga vastu otsuse Eestisse tagasi tulla. Abikaasa tahtis kolida Otepääle, kuid et sinna ei õnnestunud soovitud korterit saada, jäi valikuks Sihva. Aili sõnul on keskkond siin igati suurepärane. On rahulik ja sportimisvõimalused on kõik käe-jala juures. «Eesti kuulsused sõidavad mööda ja isegi öeldakse, et väga tubli, et lapsi õpetad suusatama!» räägib ta kokkupuudetest Andrus Veerpalu ja Kristina Šmiguniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles