Tõrva Loits vallandab järve ääres hiilgava tule- ja veemängu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Tõrva loitsu kulminatsiooniks oli räppar Genka ratsutamas hiiglaslikul vahuveinipudelil.
Eelmise aasta Tõrva loitsu kulminatsiooniks oli räppar Genka ratsutamas hiiglaslikul vahuveinipudelil. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Tõrva Loits ühendab tänavu enneolematu mastaapsusega tule, vee ja muusikalise lavastuse. Maalilise Veskijärve ääres tuuakse vaatajani 25 aastat taasiseseisvunud Eestit suurima audiovisuaalse show`ga, mida seni ette on võetud.

Põlema süüdatavad skulptuurid, massiivne vee-show ja tantsuetendus on vaid osa suurest teemalavastusest, mis püüab anda vastuse küsimusele, kas Eesti ja eestlased on ikka vabad. Lavastus kõrvutab 1991. ja 2016. aasta meie maa ja rahva elus ning selle, kas ja mis on muutunud 25 taasiseolemise aastaga.

Traditsiooniliselt jätkab ka üheksas Tõrva Loits tugeva teemaga oma iga-aastases etenduses. Kui eelnevatel aastatel on lavastuste teemaks olnud muu hulgas kilplased või Kalevipoeg, siis sel aastal hinnatakse hoopis kriitilisemat ja valusmat teemat: vabadus pärast NSV Liidust väljaastumist ja vabadus tänapäeval Euroopa Liidus.

Lavastuse muusikalist poolt kannavad kaks eri põlvkonda artiste: Vennaskond, JMKE ja Kuldne Trio ühelt poolt ning Elephants from Neptune ja Avoid Dave teisalt. Etendus meenutab ka visuaalse poolega 25 aasta taguseid sündmusi, millele oponeerib tänapäeva kontekstis Mihkel Raud. 

Tõrva Loits kannab tänavu alapealkirja «Tere Perestroika? 1991 vs 2016» ning leiab aset Veskijärve ääres 13. augustil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles