Atria jäi Baltikumis esimesel poolaastal kahjumisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atria AS Valga lihatööstus.
Atria AS Valga lihatööstus. Foto: Eleri Lõhmus

Soome lihatootja Atria Baltikumi ettevõtted tõid esimesel poolaastal 500 000 eurot maksueelset kahjumit (EBIT). Mullu esimesel poolaastal oli kontsern Baltikumis veel 100 000 euroga kasumis.

Ettevõtte poolaasta käive kasvas Baltikumis 16,5 miljonilt eurolt 16,9 miljonile eurole, teatas Atria börsile. Ettevõte märgib aruandes, et müüginumbrid olid Baltikumis head, eriti mais ja juunis. Eriti head kasvu näitas värske ja marineeritud liha müük.

Atria tsentraliseeris esimesel poolaastal oma tegevuse Eestis Valga tehasesse. Lihatoodete tootmine viidi Vastse-Kuustest Valka ja Vastse-Kuuste tootmishoone müüdi maha. Tootmise koondamine Valka peaks võimaldama aastas kokkuhoidu 500 000 euro ulatuses.

Atria müüs ka Linnamäe seafarmi, see vähendas müügimahtu ligikaudu 1 miljoni euro ulatuses.

Kogu kontsern poolaasta käive kasvas 0,6 protsenti 655,8 miljoni euroni ja EBIT vähenes 14,3 protsenti 7,8 miljonile eurole. EBIT-i kasvu aeglustasid langenud müügihinnad ning lihalõikustehase käivitamise ja uute ettevõtete ülevõtmistega seotud kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles