Alal tähistati legendaarse ühiskonnategelase 130. sünnipäeva

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 23. juulil tulid Ala rahvamajja kokku nii kohalikud ajaloo- ja kirjandushuvilised kui ka Soome Hauho sõprusvallast kohale sõitnud delegatsiooniliikmed tähistamaks sealt pärit Eesti-Soome kirjaniku, ärinaise ja ühiskonnategelase Hella Wuolijoki sünnist möödunud 130. aastat.

Kogunemise sisse juhatanud rahvamuusikaansambli Jaurami meeleolukale etteastele järgnesid sõnavõtud Mulgi kultuuri instituudi eestvedajalt Kaja Allilenderilt, Helme vallavolikogu esimehelt Ave Visorilt ning koduloouurijalt ja kirjanikult Vello Jaskalt.

Külalistele esitleti uut Hella Wuolijoki elukäiku ja teoseid kokku võtvat trükist ning selle koostaja Jaska esines samateemalise ettekandega. Üheskoos vaadati ka 2011. aastal Eesti-Soome ühistööna valminud draama-thriller "Hella W", pärast mida suunduti Taagepera kalmistule Wuolijoki vanemate hauale lilli asetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles