Presidendikandidaat taunis Valgamaal 11 päeva kestnud elektrikatkestust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Juss Saska/

Keskerakonna presidendikandidaadi Mailis Repsi sõnul ei tohi 21. sajandi Eestis olla 11-päevaseid elektrikatkestusi, nagu see juhtus juulis Valgamaal.

"Pealinna poolt kõige kaugemas nurgas Valgamaal valitses hiljuti jahmatav olukord, kus väike Kodijärve küla oli 11 päeva elektrita. Nii tuntakse seal oma julgeoleku pärast muret, sest tegemist on tänapäeval ikkagi elutähtsa teenusega," ütles Reps.

"Me ei saa rääkida maaelust, kui inimestele pole tagatud 21. sajandil stabiilset elektriühendust. Rahva pahameel on mõistetav, sest makstakse kõrgeid võrguteenustasusid, kuid teenus pole oma hinda väärt," märkis Reps. "Antud teema tuleb tuua riigikogu tugeva luubi alla, et selle probleemi mastaap võrguteenuste pakkujatele kohale jõuaks."

Valgamaa omavalitsusjuhtidega kohtumistel keskendus Reps haldusreformile. "Paljudes kohtades on tõesti ühinemisläbirääkimistega alustatud, kuid detailide osas on liituvatel omavalitsustel siiani väga erinevad arusaamad. Selgeks on vaieldud enamasti nimi ning uue omavalitsuse keskuse asukoht, kuid koolivõrgu ja teenuste tulevik on veel väga lahtine. Kahjuks kõlab pea kõigi omavalitsusjuhtide suust, et haldusreform kahjustab oluliselt kogukondlikku identideeti või kaotab selle sootuks," rääkis Reps.

Reps külastas lõppeval nädalal Valgamaa omavalitsusi, et küsida võimalike valijameeste toetust presidendikampaania raames ning kaardistada kohalike omavalitsuste suuremaid murekohti. Muuhulgas toimusid ka mõttetalgud Valga rahvaga, kus arutati maapiirkondade julgeoleku küsimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles