Galerii: Valgamaa avasid talud oma väravad külastajatele

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus üle Eestiline avatud talude päev, millest Valgamaalt võttis osa seitse talu ja ettevõtet kõikjalt maakonnast. Külalised said näha erinevaid koduloomi, sõita hobusega, süüa kanepiseeneid ja maitsta koduveini.

Esimene talu, mida Valgamaalane külastas oli Helme vallas piimatootmise ja loomakasvatusega tegeleb Upruse talu. Seal tervitas külalisi talu peremees Allan Ilisson, kes soovis kõigepealt, et tema äsjasündinud lehmavasikale ühte korraliku nime pakutaks. Selleks oli mehel kuuri seinale üles seatud tahvel, kuhu inimesed said kirjutada oma nimevariandi või anda olemasolevatele hääli.

Edasi viipas rõõmsameelne talupidaja külalised õuel seisva laua juurde, kus sai juua värsket ja rammusat lehmapiima ning maitsta kodutehtud kohupiima ja erinevaid juuste. Kusjuures Ilissoni sõnul valmivad tema juustud, erinevalt paljude teiste toodangust, pastoriseerimata piimast. "Mina pean õigeks, et piima ei tohiks enne juustu tegemist ära tappa," arvas Ilisson, kellelt sai kõiki juustusorte ka endale koju kaasa osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles