Juhtkiri: Kes teeb, see jõuab

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Öeldakse, et pole halba ilma, on halb riietus. Nii võib öelda ka meie ettevõtluskeskkonna kohta, et alati ei ole ebaedus süüdi halvad tingimused, vaid asi võib olla hoopis mõtlemises. Ilmselt on nii mõnigi kuulnud Valgamaa kohta arvamusi, et siin pole tööd ega tegevust, elu justkui seisaks.

Tegelikkuses aga on nii, et kes teeb, see jõuab; kes ise tegutseb, sel pole kunagi igav. Samavõrra, kui maakonnalehel on tulnud kirjutada siin suletavatest ettevõtetest ning lahkuvatest inimestest, on meil ka lugusid ettevõtlikest inimestest, kes alustavad, sära silmades. Mis on siis see võti, et ettevõtluses läbi lüüa? Eks kõigepealt tuleb leida oma nišš ehk see, mille järele on turul nõudmine. Ideel, mida toota või teenusena pakkuda, on kulla hind.

Tihti jõuavad inimesed ettevõtluse juurde ka juhuse läbi, arendades edasi oma hobi või tundes ise vajadust mingi toote või teenuse järele. Nii jõudis oma firma asutamiseni ka Kadri Sang, kel oli soov saada endale disainitud maika. Nüüd teeb ta seda tööd tellijate soovide järgi põhitöö kõrvalt, kuna ei soovi end täielikult ettevõtlusele pühendada ning suuri riske võtta. Samale otsusele jõudis ka valgalane Helen Kuld, kes teeb klientidele patsisoenguid ja juuksepunutisi ning juhendab ka selleteemalist huviringi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles