Aas ei vabasta Näämet ametist jätkuva kohtuvaidluse tõttu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Nääme
Alar Nääme Foto: Arvo Meeks

Tallinna linnapea kohuseid täitev abilinnapea Taavi Aas ei vabasta omastamises süüdi mõistetud kesklinna vanemat Alar Näämet ametist, põhjendades ametisse jätmist sellega, et Harju Maakohtu otsus pole jõustunud ja see kaevati edasi.

Keskerakonda kuuluv Aas viitab neljapäeval linnavolinik Hanno Mattole vastates põhiseaduse paragrahvile, mille kohaselt ei tohi kedagi käsitleda kuriteos süüdi olevana enne jõustunud süüdimõistvat kohtuotsust. "Olen seisukohal, et niikaua, kuni kestavad kohtuvaidlused ning lõplik kohtuotsus pole jõustunud, on ennatlik ning põhjendamatu ka Alar Nääme ametist vabastamine," leiab Aas vastuses Mattole.

Sotsiaaldemokraat Matto on öelnud, et keskerakondlane Nääme peab kohe ametist lahkuma, mitte jääma ootama otsuse jõustumist. Matto leiab, et Nääme jätkamine linnaosavanemana mitte ainult ei kahjusta Tallinna mainet, vaid demoraliseerib kogu linnaosavalitsuse ausate ametnike tööd ning on vastuolus hea juhtimistavaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles