Ajateenija avastas metsast kanepitaimed

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal Võrumaal Konnametsas aset leidnud harjutuse käigus leidis Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenija metsast kanepitaimed.

Pataljoni A-kompanii ülema, kapten Marko Pungari sõnul teavitati juhtunust ka politseid, kes umbes 40-50sentimeetrised noortaimed ära võttis ja alustas asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust.

"Politsei tunnustab terase pilguga ajateenijat, kel õnnestus ära hoida vähemalt 250 grammi keelatud ja sõltuvust tekitava aine jõudmine meie tänavatele," ütles Võru politseijaoskonna politseimajor Anti Paap.

Eestis välitingimustes kanepitaime kasvatades võib see sirguda mitme meetri pikkuseks. Tavaliselt avastatakse sellised omaette olevad kasvukohad, kas politseile laekuvate vihjete või näiteks ka jõustruktuuride õppuste ja muude sarnaste harjutuste käigus, mida peetakse üldjuhul just seenemetsadest eemal ning eraldatud kohtades.

"Taimede leiukoha vaatlusel võis näha, et nende kasvataja ei ole eksperimenteerija, vaid pigem asjatundja. Taimed kasvasid spetsiaalsetes turbakottides, juures oli ka kastmissüsteem," lisa Paap. Kriminaalasja eeluurimist viib läbi Võru politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles