Juhtkiri: Põhjust pöialt hoida

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui enamasti kajastab nii kohalik kui välismeedia järgmisel nädalal algavaid Rio olümpiamänge skandaalide ja probleemide valguses, siis vähemalt meie maakonna spordihuvilistel ja kaasaelajatel on põhjusi rõõmustamiseks enam kui üks. Nimelt astuvad Brasiilias võistlustulle kaks Tõrvast pärit väärikaid tulemusi näidanud odameest.

Suursündmus on tähelepanu keskpunktis olnud nii Brasiilias leviva Zika viiruse, Venemaa sportlaste dopingu-skandaali, Brasiilia sisepoliitiliste ponnistuste ja kohalike korruptsioonijuhtumite ja terrorismihirmu tõttu. Peale selle kõige veel olümpiaküla puudulikke elamistingimusi puudutavad teemad, mis delegatsioone ärritavad. Ja seda igati õigustatult – nii osalejatele kui pealtvaatajatele tuleb tagada igakülgne turvatunne.

Kuigi kõigi eelmainitud puuduste väljatoomine ning nende kõrvaldamine või ärahoidmine on kahtlemata vajalikud, ei tasuks kogu olümpiaüritust vaid negatiivsena vaadelda. Tegemist on siiski riike ja rahvaid kokku toova ning üheks siduva tippsündmusega – tublid spordimehed ja -naised saavad olümpiamängudel osalemisega võimaluse täita oma eluunistus. Ja ka meil kõigil kodudes on rõõm kas kaasmaalastele või ka muudest rahvustest lemmiksportlastele kaasa elada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles