Lapse kadumisel on esmatähtis tegutsemise kiirus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sihtasutus Kadunud ja üleeuroopaliselt kadunud lapsi otsiv organisatsioon Amber Alert Europe avaldasid kaks eestikeelset juhendvideot, mis annavad suuniseid juhuks, kui laps on kadunud.

Sihtasutuse Kadunud tegevjuhi Aare Rüütli sõnul on lapse kadumisel esmatähtis tegutsemise kiirus. «Mida kiiremini lapse kadumist märgatakse, seda lähemal ta tõenäoliselt on. Eriti oluline on mitte kaotada valvsust lastega puhkusel olles – võõras kohas on eksimise ja ohtlikesse olukordadesse sattumise tõenäosus märksa suurem,» rääkis Rüütel.

Tema sõnul tuleb lapse kadumisel säilitada rahu. «Enamik lapsi leitakse siiski kiiresti, ilma et nad oleksid ohtu sattunud või viga saanud. Väikelapsed peidavad end sageli ära ja jäävad peidukohas tukkuma,» tõi Rüütel näite. Otsinguid tuleks alustada sealt, kus last viimati nähti ja paluda vajadusel sõprade ja tuttavate abi, et katta võimalikult kiiresti suurem maa-ala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles