Eesti turistid broneerivad rendiautot järjest enam koduriigist

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi ühistransport on lääneriikides arenenud, eelistab eestlane reisile minnes liikumisvabadust, rentides endale sihtkohas liikumiseks auto. Võrreldes möödunud aasta esimese seitsme kuuga on 2016. aasta esimesel poolaastal kasvanud Eestist välismaale autorentimise sagedus ligikaudu 15 protsenti.

«Eestlaste seas populaarseimad autorendi sihtkohad on tänavu Itaalia ja Saksamaa, kuid võrreldes eelmise aastaga on suure kasvu teinud ka USAsse reisimine,» sõnas rahvusvahelise autorendiettevõtte Avis Budget Group Eesti välisbroneeringute juht Kaisa Liiv.

Võrreldes eelmise aasta esimese kuue kuuga on mõningal määral vähenenud huvi aga autorendi vastu Portugalis. «Küllap on selle põhjuseks TAPi (Portugali lennufirma – toim) kadumine Eesti turult, mis on muutnud otse Porugali reisimise pisut keerulisemaks,» arvas Liiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles