Praegu on õige aeg kutsuda korstnapühkija

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Päästeamet tuletab meelde, et praegu on sobiv aeg kutsuda oma kütteseadmeid kontrollima ja puhastama kutseline korstnapühkija. Hooldamata kütteseadmed on oluline tulekahjude tekkepõhjus.

«Aktiivne kütteperiood algab küll alles sügisel, aga siis suureneb hüppeliselt ka korstnapühkijate koormus. Eelmiste aastate kogemus näitab, et septembris võivad tellimisjärjekorrad ulatuda lausa jõuludeni. Praegu jääb maja- ja korteriomanikel piisavalt aega, et lasta oma küttesüsteemide ohutust kontrollida ja võimalikud ilmnevad probleemid likvideerida,» selgitas päästeameti tuleohutusjärelevalve osakonna juhataja Marko Rüü.

«Vastavalt tuleohutuse seadusele peab kortermajade ja ridaelamute küttesüsteeme korra aastas puhastama kutseline korstnapühkija, kes väljastab tehtud tööde kohta akti. Eramajades võib korstent pühkida ka ise, kuid korra viie aasta jooksul peab süsteemid siiski üle vaatama kutseline korstnapühkija,» rõhutas Rüü.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles