5 nõuannet suviseks autosõiduks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas on midagi veel mõnusamat, kui sumedal suvel mööda Eesti ja välismaa teid autoga kilomeetreid mõõta, ümbritsevat ilu nautida ja uusi piirkondi avastada? Ent mida teha selleks, et autoreis mõnusalt kulgeks?

1. Vii oma sõiduk reisikorda. Tee sõidukile reisieelne kontroll - vaheta vajadusel õli, lase kontrollida veermik ning vedelike tase. Samuti vaata üle tagavararatta seisukord, vajalikud vahendid rehvivahetuseks või võta kaasa rehviparandusvaht.

2. Veendu, et kohustuslik liikluskindlustus kehtib. See on kohustuslik kõikjal. Lisaks on soovitatav kaasa võtta roheline kaart – see on kehtivat liikluskindlustust tõendav dokument välismaal ja on kohustuslik reisimisel väljaspool Euroopa Liitu. Rohelise kaardi saab iga kindlustuspoliisi omanik küsida oma kindlustusandjalt. Liiklusõnnetuse korral hüvitatakse kahjud kannatanule seaduste põhjal, mis kehtivad õnnetuse toimumise riigis. Liikluskindlustuse kehtivust saab igaüks kontrollida liikluskindlustuse fondi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles