Uus terminal rõõmustab Valgamaa viljakasvatajaid

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoauto toob terminali katsetuseks märga talinisu. Kui selle kuivatamine õnnestub, algab järgmisel nädalal täisvõimsusel töö.
Veoauto toob terminali katsetuseks märga talinisu. Kui selle kuivatamine õnnestub, algab järgmisel nädalal täisvõimsusel töö. Foto: Paul Poderat / Valgamaalane

Valgamaa piiri lähedal Rõngus on valminud põllumeeste ühistu Kevili moodne viljaterminal. Valgamaa viljakasvatajatele on tegu hea uudisega.

Juba mõnda aega on Rõngust läbi sõitvate inimeste pilke püüdnud sinna kerkinud hiiglaslike viljamahutite kompleks. Teravilja- ja rapsikasvatajate ühistu Kevili uus terminal võttis eelmisel nädalal vastu esimesed proovikogused teravilja ja loodab suuremas mahus tööga alustada järgmisel nädalal.

Terminali juhataja Kaupo Ojavee sõnul on viljaterminal suureks abiks eelkõige Kevili Lõuna-Eesti liikmetele. Ehitise asukoht valiti välja lähtudes maanteedevõrgust ja liikmete asukohtadest, keda Rõngu ümber oli eriti palju. Ojavee tõi terminali peamise eesmärgina välja võimaluse maksta maksimaalselt kõrget hinda nendele liikmetest põllumeestele, kes terminali vilja toovad. Seda võimaldab sääst transpordikuludelt ja minimaalne tasu, mille terminal teenuste eest endale võtab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles