Ilmateenistus andis tervele Mandri-Eestile tormihoiatuse

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesetorm. Pilt on illustreeriv.
Äikesetorm. Pilt on illustreeriv. Foto: arhiiv

Riigi ilmateenistus andis täna tervele mandrile ja Saaremaale esimese või teise astme tormihoiatuse. Esialgsel hinnangul jääb äikesest puutumata vaid Hiiumaa.

«Pärastlõunal on Lääne- ja Edela-Eestis oodata äikest. Edasi liiguvad äikesevihmapilved kirde suunas. Äikesega kaasnevad kohati tugev sadu ja tuulepuhangud,» seisab ilmateenistuse hoiatuses.

Esimese taseme hoiatus tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Seega tuleks jälgida edasist ilmaprognoosi. Samas tuleks silmas pidada seda, kuivõrd on inimese tegevus ilmast mõjutatud.

Kella 13 ajal tõstis ilmateenistus Valga, Võru, Põlva, Tartu, Jõgeva, Lääne- ja Ida-Viru maakondadele antud tormihoiatuse teisele tasemele, mis tähendab, et ilm võib olla ohtlik ning esineda tavatuid ilmastikunähtusi.

Saidi lightningmaps.org andmetel oli neljapäeva keskpäeval äikesetorm Lõuna-Lätis, ulatudes Riiast kuni Leedu idaossa välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles