Otepääl algas järjekordne spordisündmus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi staadion. Foto on illustreeriv.
Tehvandi staadion. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna algasid Otepääl Tehvandi Spordikeskuses Juuniorite ja U23 maailma meistrivõistlused murdmaasuusatamises, kahevõistluses ja suusahüpetes. Tegemist on läbi aegade suurima tippspordivõistlusega Eestis.


Tehvandi suusaradadele ja hüppetorni läheb oma oskusi proovile panema ligi 700 noort sportlast 38 riigist üle maailma. Kuni esmaspäevani, 31. jaanuarini pannakse ennast proovile erinevatel suusadistantsidel, sprindis ja teatesõidus ning suusahüpetes.

Võistlustulle astuvad ka 36 noort sportlast Eestist. Kõik suusasõbrad on oodatud neile ja ka teistele võistlejatele kaasa elama järgneval kuuel päeval. Sissepääs on prii.

Kahekordse juunioride maailmameistri Kristina Šmigun-Vähi sõnul on juunioride MM oluline vaheetapp teel tippu. «Juunioride MM on noore sportlase esimene suurvõistlus ning seal endast maksimumi andmine eristab suure sportlase teistest. See näitab tahtejõudu ja potentsiaali ning oskust õiges kohas pingutada ja ennast kokku võtta,» lisas suusakuulsus.

Täna asuvad eestlased võistlusradadele meesjuunioride 10 km vaba- ning naisjuunioride 5 km vabatehnikasõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles