Kirikumõisas saavad abivajajad kõhu korralikult täis süüa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle aasta supiköögis kokaametit pidanud Liina Tuvike valmistab koduseid ja maitsvad toite, mis kundedelt ainult kiidusõnu on pälvinud. 27aastase tööstaažiga kokk teenib supiköögis väikest pensionilisa.
Üle aasta supiköögis kokaametit pidanud Liina Tuvike valmistab koduseid ja maitsvad toite, mis kundedelt ainult kiidusõnu on pälvinud. 27aastase tööstaažiga kokk teenib supiköögis väikest pensionilisa. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Valgamaa parima MTÜ tiitliga pärjatud Domus Petri Kogu tegeleb juba aastaid töötutega ning peab Valga ainsat supikööki, kus saavad koolivaheajal kõhu täis ka kitsikuses perede lapsed.

Teisipäeva hommikul pool üksteist oli Valga koguduse kirikumõisas üpris vaikne: lapsed polnud veel kohale jõudnud ning mehed tegid väljas omi asju. Kokk ja tema abiline askeldasid parajasti köögis. Juba veerand tundi hiljem olidki kohal esimesed sööjad: üks vanaproua, töömees ja viis last.

«Esimesed sööjad ilmuvadki veidi enne 11, sest siis algab lõunasöögi aeg,» selgitas majas askeldav Domus Petri Kogu juhatuse liige Ester Liinak. Supiköögis käis näiteks juunis lõunat söömas 40 last, juulis 35. Lapsi toitlustatakse nii suvevaheajal kui ka teistel koolivaheaegadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles