Tõusnud alkoholiaktsiis kimbutab väikepoode

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba üle 20 aasta Hummulis tegutsenud Ti-Ri väikepood tunneb omal nahal riigi alkoholipoliitika tagajärgi.
Juba üle 20 aasta Hummulis tegutsenud Ti-Ri väikepood tunneb omal nahal riigi alkoholipoliitika tagajärgi. Foto: Paul Poderat / Valgamaalane

Eesti oluliselt kõrgem alkoholiaktsiis peibutab inimesi oma oste Läti piiri äärses alkoholipoes sooritama. Kui juba varem tunnistasid kaupluseketid, et nende kasum on kahanenud, siis hoopis suuremasse hädasse on sattunud Valgamaa külapoed.

«Praegune olukord mõjutab kindlasti kõiki väikepoode,» kõneles Laatres asuva kaupluse Mini-Market müüja Sirje. Naise sõnul annab alkoholi müügi vähenemine ennast pidevalt tunda. Sama kinnitas ka Tsirguliina Kuke Äris töötav Galina: «Alkoholi müük andis meie poele umbes kolmandiku kogu müügitulust. Ja loomulikult annab see praegu käibele tunda.»

Juba 24 aastat Hummulis Ti-Ri poodi pidanud Tiiu Soer rääkis, et varasema käibe tasategemiseks tuleb neil kõvasti rohkem lisatööd teha. «Kui jäätis maksab umbes 30 senti, kuid pudeli viina maha müümisel said 6 eurot, siis see on juba suur vahe. Tööd tuleb teha intensiivsemalt ja ka müüdavad kaubakogused peavad olema suuremad,» kõneles poepidaja Soer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles