Celia Roose esitleb oma uut albumit

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Celia Roose
Celia Roose Foto: Pressifoto

Lüllemäe põhikooli muusikaõpetaja Celia Roose esitleb oma uut albumit, mis kannab nime «Regijoon».

Album «Regijoon» on sõnamäng, mis kannab endas mitut tähendust. Ühelt poolt tähendab see regiooni ehk piirkonda, kust Celia ise pärit on – ajaloolist Võrumaad ja Lõuna-Tartumaad.

Teiselt poolt tähendab «regijoon» regilaulu selle erinevate komponentidega: regilaulude tekste, viise ja esitusstiile. «Joon» viitab ka laulude seadetele, milles Roose püüab leida oma joont – oma teed regilaulude tõlgendamiseks. Mõnigi laul on salvestatud mitmekordselt, et tekiks arhailisele laulutraditsioonile omane heterofoonia, kus samaaegselt kõlavad ühe viisi eri variandid. 

Omaette jooned on ka laulude lood, millega on joonistatud pilte täiskasvanute elust ja nende omavahelistest suhetest. Kokku kõlavad need jooned tervikliku pildina, kus arhailine on kõrvuti nüüdisaegsega, isiklik suhe põimumas traditsioonidega.

Kõik plaadil olevad laulud kõlavad Võru murdes. Kelle jaoks murdekeel on võõras, saab laulude sisu jälgida plaadikaante vahel olevast vihikust, samuti on seal sõnaseletusi.

Lauludes mängivad pille kaasa tuntud muusikud Robert Jürjendal, Reigo Ahven ja Cätlin Mägi.

Plaadi esitlus on Viljandi pärimusmuusika festivali käigus laupäeval, 30. juulil. Kell 20 toimub kontsert Jaani kirikus, kus Celia Roose astub üles koos Robert Jürjendaliga. Samal hilisõhtul kell 22 algab lauluõhtu aida väikeses saalis, kus Roose laulab eest plaadilt pärit laule ja Piret Päär jutustab sekka lugusid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles