Politsei- ja piirivalveamet kuulutas välja uue vormivarustuse hanke

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädala alguses kuulutas politsei- ja piirivalveamet (PPA) välja uue vormivarustuse täisteenuse hanke, mille eeldatav maksumus on 8,9 miljonit eurot. Hinnapakkumisi oodatakse 15. septembriks.

Peadirektori asetäitja Tauno Tuisu sõnul kaasas PPA hankeprotsessi eri valdkondade eksperte ning küsis tagasisidet võimalikelt pakkujatelt. «Kaasasime hanke ettevalmistusse PPA väliseid rõivatehnolooge, kes aitasid täpsustada riietuse tehnilisi kirjeldusi ning lõikefaile. Ühtlasi osales ettevalmistuses PPA väline

logistikaekspert, kes aitas täpsustada täisteenuse toimimisega seotud küsimusi,« selgitas Tuisk. 

»Soovime, et uus hange annaks ettevõtetele võimaluse koostada parimad pakkumised, mis tagavad politseile järgnevatel aastatel tõrgeteta ja kuluefektiivse vormivarustuse tarneahela."

Tegemist on avatud rahvusvahelise hankega ning see koosneb kahest osast: vormiriietus ja jalanõud. Uues hankes ei pea pakkujad enam pangagarantiid esitama ning loobume ka strateegilise laovaru nõudest. Küll ei loobu PPA leppetrahvidest lepingutingimuste mittetäitmisel. «Ameti eesmärk ei ole kedagi sanktsioneerida, kuid kuna tõrgeteta toimiv teenus on PPA-le väga oluline, siis on ka uues hankelepingus ette nähtud leppetrahvid. Tõsi, varasemaga võrreldes on need veidi väiksemad,» sõnas Tuisk.

PPA ootab uue vormivarustuse täisteenuse hanke hinnapakkumisi hiljemalt 15. septembriks. Pärast seda vaatab hankekomisjon, kuhu kuuluvad nii PPA töötajad kui ka välised nõustajad, hinnapakkumised läbi ning oktoobri keskpaigaks peaks selguma edukas pakkuja. Prognooside kohaselt peaks esimene partii uusi vormirõivaid kasutusse jõudma 2017. aasta suve teisel poolel.

PPA alustas uue vormi arendamist ja täisteenusele ülemineku ettevalmistamist 2014. aastal. 2015. aastal kujundati uus vorm, valmistati näidiseksemplarid ning viidi läbi vormi testkandmine. Aasta teisel poolel kuulutas amet välja täisteenuse hanke uuele vormivarustusele, kuhu esitati kaks hinnapakkumist. Kuna pakkumised ületasid eeldatavat maksumust, lükkas PPA mõlemad pakkumised tagasi ja kuulutas hanke lõppenuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles