Vello Jaska esitleb oma uut raamatut

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik ja kultuuritegelane Vello Jaska (vasakul).
Kirjanik ja kultuuritegelane Vello Jaska (vasakul). Foto: Taavi Niittee / Valgamaalane

Järgmisel kolmapäeval estilteb Vello Jaska Karjatnurme külaplatsil oma äsja ilmunud raamatut "Kauge aja kutse". 

Teose „Kauge aja kutse“ põhisisuks on elustada mälupiltide abil Mulgimaal Helme vallas oleva väikese Karjatnurme küla mõningaid arengujooni ja püüda lugejateni tuua olulisemaid seiku seal elanud ning hetkel elavate inimeste  elukäsitlusest ja mõttemaailmast.

Karjatnurme küla ja sealne rahvas on näinud läbi aegade nii raskemaid kui ka helgemaid aegu. See on olnud ohvriterohke sõja tallermaaks, on tulnud üle elada pimeda nõukogude aja veidrusi ja ängistusi ja on tundnud ülimat rõõmu iseseisva Eesti riigi sünnist ning taassünnist. Kuid olgu aja keerdkäigud millised tahes, on kõige toimuva keskpunktis olnud ikkagi inimesed, antud paikkonna elanikud.   

Kuna „Kauge aja kutse“ on ilukirjanduslik teos, on autor seadnud endale ülesandeks kajastada Karjatnurme külas toimunut elamuslikult ja läbi huumoriprisma ning näidata esmajoones kõike head ja ilusat, mis on selle väikese küla elanikke ühendanud ning aidanud ühiselt edasi minna. Just selle paikkonna inimesed ja nende tegevuse jäädvustamine ongi olnud kõnesoleva teose kirjutamise ajendiks.

Kuna teose sündmustik leiab aset Mulgimaal, on tekstis paljude tegelaste ütlused ja mõtted edasi antud ehedalt, mulgi murdes.

Kirjasõnale lisaks on sündmustiku täiendamiseks paigutatud teosesse hulk asjakohaseid mustvalgeid- ja värvifotosid.

Teose ilmumist on toetanud rahandusministeeriumi kohaliku omaalgatuse programm, Kultuurkapitali Valgamaa Ekspertgrupp ning kohalikud omavalitsused. 

Kõik Karjatnurme külaga seotud perekonnad saavad raamatu "Kauge aja kutse" tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles