Suurürituste korraldajatel lasub ka vastutus kohalike elanike ees

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallas Pühajärvel toimuvad üritused toovad alati Valgamaale suure hulga külalisi, kuid püüavad sealjuures säilitada ka kohalike elanike rahulolu.
Otepää vallas Pühajärvel toimuvad üritused toovad alati Valgamaale suure hulga külalisi, kuid püüavad sealjuures säilitada ka kohalike elanike rahulolu. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Suvised suurüritused toovad Valgamaa linnadesse suurema rahvahulga. Mida rohkem külastajaid, seda enam aga lärmi ja korrarikkumisi.

Laupäeval Valga linnapargis toimunud Venemaa tüdrukutebändi Serebro kontsert tõi kokku mitu tuhat külastajat, iga aasta augustis toimuvale Tõrva Loitsule seab 4000 külastaja piirangu asukohaga seotud iseärasused, Pühajärvel toimuvad peod meelitavad aga juba pikki aastaid kohale kümneid tuhandeid inimesi.

Kui ühelt poolt toovad suursündmused Valka ja väikelinnadesse elevust ja põnevust, kaasnevad üritustega tihti ka tavapärasest sagedasemad korrarikkumised. Valga linnapea Kalev Härk kõneles, et nädalavahetusel toimunud kontserdi turvalisuse eest vastutas ürituse korraldajafirma poolt organiseeritud turvateenistus ning linnatänavatel patrullis rohkem politseipatrulle. «Kindlasti oli ka ülemeelikuid kontserdikülastajaid. Ühelt poolt me soovime, et linnas toimuks palju erinevaid üritusi ja käiks palju rahvast, kuid teiselt poolt peame loomulikult tagama korra,» sõnas linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles