Juhtkiri: Kui üritus koduaeda tikub

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalavahetusel olid nii Valga linn kui ka Tõrva peomeeleolus. Vene tüdrukutetrio Serebro täitis Valga linnapargi mitme tuhande pealise publikuga, Vanamõisa järve äärde kogunesid aga retromuusika huvilised. Kus aga tegijaid, seal ka kritiseerijaid.

On vägagi tervitatav, kui kodulinn oma elanikele meelelahutuse koju kätte toob. Seda aga nii kauaks, kuni peoseltskond päris sinu koduõue ei satu ja igapäevast rahu ning rutiini rikkuma ei hakka. Toimetusse jõudsid jutud Serebro kontserdi järel lähedal elavate inimesi häirivatest peolistest. Vägijoogid ja peojärgne meeleolu muudavad pahatihti pidutseja liialt ülemeelikuks. Siiski võiks üritust väisav kodanik jääda kultuurseks ja viisakaks, tuleks austada neid, kelle kodu on peopaiga läheduses.

Muidugi tuleb au anda nendele tublidele organiseerijatele, kes tahavad, viitsivad ja jõuavad ohjad enda kätte haarata ning ka pisikestes kohtades midagi suurt korraldada. Sellega peaks aga kaasnema ka vastutus. Tuleks teha eelnevad kalkulatsioonid ning arvestada kõigiga: täita esinejate nõudmised ja ootused, pakkuda publikule turvalist ja meeldivat elamust, kuid samal ajal mitte lüüa sassi nende elu, kes toimuvast vähe huvituvad, kuid oma geograafilise asukoha tõttu on sunnitud üritusest osa saama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles