Valga piirkonna omavalitsuste ühinemisleping ootab ettepanekuid

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linn on eilsest saadik osa Valga vallast.
Valga linn on eilsest saadik osa Valga vallast. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Viie Valga piirkonna omavalitsuse ühinemislepingu tööversioon on tehtud esmaseks tutvumiseks ja ettepanekute tegemiseks avalikuks.

Valga linna ning Karula, Taheva, Tõlliste ja Õru valdade ühinemislepingu tööversioon on esmase tutvumise jaoks avalikustatud, tööversioon avalikustati nii veebis kui ka paberkandjal üle kogu piirkonna, kokku üheteistkümnes paigas, teatas ühinemiste koordinaator Katre Kikkas BNS-ile.

"Mitte ükski otsus ega ühinemislepingu punkt pole otsustatud enne, kui kõik volikogud pole neid heaks kiitnud. Seega ootame suve jooksul elanike ettepanekuid ja avamusi ühinemislepingu esmase tööversiooni kohta," sõnas Kikkas. "Läbirääkimiste pidajate jaoks on oluline, et kõik, kes soovivad, saaksid oma arvamust ja ettepanekuid avaldada ning seetõttu loodame, et inimesed on aktiivsed kogu ühinemisprotsessi vältel."

Augustis tegelevad ühinemisläbirääkimiste komisjonid peamiselt tulevaste projektide ja investeeringuobjektide kaardistamisega

Ühinemislepingu tööversioon on avalikustatud 26. augustini. Praeguse ajakava kohaselt selgitatakse elanike arvamus välja oktoobri lõpuks. Sellele eelnevad rahvakohtumised ja ühinemislepingu avalik väljapanek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles