Karu tänavu Valgamaal küttida ei tohi

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu.
Karu. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Keskkonnaamet lubab augustis alanud karujahi hooajal küttida Eestis kuni 56 pruunkaru. Valgamaale sel aastal küttimislube ei antud.

Pruunkaru on kaitsealune liik, mistõttu on jaht lubatud vaid karu poolt piirkonnas tekitatud kahjustuste vältimise eesmärgil. Keskkonnaamet on määranud selleks aastaks küttimisluba 56 pruunkarule, mida on viis luba rohkem võrreldes möödunud aastaga.

«Kvootide jagamine käib selle järgi, kui palju on metsas poegadega emakarusid. Üksikuid karusid Valgamaal on, aga poegadega emakarusid on seniajani vähe ja lubade välja andmiseks pole neid piisavalt loendatud,» tõdes Valgamaa jahimeeste ühistu esimees Rein Rosenberg. «Lisaks lubavad eurodirkektiivid küttida karusid kahjustuskolletes. Kuna meil (Valgamaal – L.P) on karusid väga vähe loendatud, siis ongi seis selline,» kommenteeris Rosenberg. «Ilmselt on karusid Valgamaal vähe, kuid nende arvukus on pigem tõusujoonel. Samuti põhjustab karu maakonnas kahjustusi pigem väga harva.» lisas Rosenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles