Otepää võõrustab Baltimaade suurimat triatlonifestivali

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TriSmile triatlon Pühajärvel.
TriSmile triatlon Pühajärvel. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Eeloleval nädalavahetusel on Pühajärvel ja Otepää ümbruses esmakordselt toimumas rahvusvaheline triatlonifestival SiS Ironman 70.3. Mainekale võistlusele on tulemas üle tuhande sportlase.

Suur spordifestival saab avastardi reedel, 5. augustil kell 19 heategevusjooksuga. See on avatud kõigile ning üldarvestuse kolm parimat meest ja kolm parimat naist saavad eriauhinna. Kõik teised lõpetajad osalevad auhinnaloteriis. Pühajärve Spa hotelli pargis toimuva jooksu pikkuseks on viis kilomeetrit.
 
Põhivõistlus algab laupäeval, 6. augustil kell 10. Võistluse ujumisetapp toimub Pühajärvel. Rattasõit toimub edasi-tagasi trassil Pühajärve-Otepää-Pilkuse-Kaagvere-Kanepi-Kaagvere-Pilkuse-Otepää-Pühajärve, mille osalejad läbivad trassi kaks korda. Võistluse jooksuetapp peetakse Pühajärve rannaalal, Poslovitsa-Pühajärve teel, Tehvandi-Sihva sporditeel ja Kääriku-Otepää kergliiklusteel.
 
Ironman 70.3 Otepää võistlusel jagatakse 30 kohta Ironman 70.3 maailmameistrivõistlustele, samuti kuulub see spordisündmus Ironman TriClub võistluste sarja.
 
Lisaks algab pühapäeval, 7. augustil kell 10 lastevõistlus ja kell 13 Otepää 4:18:4 triatlonivõistlus. Pühapäeva võistluste ujumisetapp toimub Pühajärvel. Laste rattasõit toimub marsruudil Pühajärve-Sihva-Pühajärve ja jooksuetapp Pühajärve pargi kergliiklusteedel. Otepää 4:18:4 triatloni rattasõit toimub trassil Pühajärve-Arula-Sihva-Pühajärve ning joostakse samuti Pühajärve rannaalal ja Otepää-Kääriku kergliiklusteedel. Võistlusdistantsideks on 400 meetrit ujumist, 18 kilomeetrit rattasõitu ning neli kilomeetrit jooksu.
 
Liikluskorralduse muudatused on kavandatud 6. augustil kl 9–16 seoses rattatrassi julgestamisega. Liikluseks on suletud Otepää linnas Pühajärve tee, Tartu mnt (Palupera tee ja Virulombi tänava vahel) ning Otepää-Kanepi tee. 6. augustil kl 12–19 seoses jooksutrassi julgestamisega võivad esineda ajutised seisakud Pühajärve-Sihva teel, sporditee ületuskohtadel. 7. augustil kl 10–11 seoses rattatrassi julgestamisega on suletud Pühajärve-Sihva tee. Muudatused on kooskõlastatud Otepää vallavalitsuse, Kanepi vallavalitsuse ja maanteeametiga.
 
Võistlustrassi jaoks suletud teelõikudel korraldavad liiklust politsei ja reguleerijad. Lisaks on kõikides rajaületuskohtades abiks reguleerijad. Parkimine on kõikidel võistlustrassi osadel keelatud. Pühajärve Spa hotelli ümbruse parklad on reserveeritud hoone külastajatele. Osavõtjate ja pealtvaatajate parkimine toimub Otepää linnas ja Pühajärve-Arula tee ristmiku ümbruses. Korraldajad paluvad sõite planeerides vältida võistlustrassil liikumise vajadust, jälgides võistluste ajakava ja planeerides oma reisi ette. Võistlusele kaasaelamiseks on parimad kohad Otepääl keskväljakul, Pühajärve teel ja Kanepi kiriku juures.
 
Võistluse korraldaja on MTÜ Sportlik Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles