Juhtkiri: Heast sünnib head

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimasel ajal on üha enam levinud kõikvõimalikud heategevusüritused ning Valga maakonnaski ei ole neist puudust. Valgamaalane on ikka ja jälle saanud kirjutada annetustest, rahakogumistest ning heategevuskontsertidest. Vahel on tehtud ka kriitikat – näiteks siis, kui raha tuleb koguda kellegi ravimiseks – et miks riik ei suuda inimesi ise toetada ja ravida, miks peavad tavakodanikud selleks raha aitama koguda. Kuid siis ei ole kritiseeritud mitte heategijaid, vaid pigem on näidatud välja rahulolematust riikliku süsteemi suhtes.

Olenemata sellest, kelle tegematajätmise tõttu keegi abi vajab, on siiski kiitust vääriv, et ühiskonnas mõeldakse sellele, kuidas pakkuda tuge neile, kes seda vajavad. Paljud on saanud heategevusest suurt abi ja tuge. Lisaks rahalisele abile annab heategevus ka emotsionaalset toetust ning teadmise, et meie ümber on inimesi, kes on valmis vajadusel aitama. See aitab teha maailma paremaks ning panna uskuda rohkem ka inimeste headusesse.

Valgamaal on igal aastal mitmeid erinevaid heategevusaktsioone korraldatud. Küll on Selver aidanud koguda haiglale raha seadmete ostmiseks, on korraldatud erinevaid heategevuskontserte, millest saadud tuluga on toetatud raskesse olukorda sattunud perekondi, mitmetel üritusel läheb piletiraha või osalustasu millegi toetuseks. Kui hakata kokku lugema Valgamaal aasta jooksul läbi viidud heategevuslikke ettevõtmisi, siis saaks kokku päris korraliku nimekirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles