Leigol on sel aastal oma festivaliorkester

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Leigo Järvemuusika festival Otepää külje all Lutike külas pakub sel aastal ka üllatusi, näiteks oma festivaliorkestrit. Üles astuvad ka parimad koosseisud ja maailmatasemel solistid.

Festivalil esitavad parimad interpreedid nii vana kui moodsat klassikat Mozartist Pärdini. Estonian Voices, Järvi Instrumentalists, Estonian Cello Ensemble, Kremarata Baltica, Miina Järvi, Mari Poll, Elina Shimkus, Koit Soasepp ning Helen Lepalaan on vaid mõned tuntud muusikutest, keda tänavu Leigol kuulata saab. Esmakordselt kõlavad Leigo järvede vaikuses Arsise kellad.

«Kindlasti on ülioluline see, et meil on festivaliorkester, mille pani kokku dirigent Risto Joost, kes on ühtlasi ka noor Eesti tõusev täht, Marius Järvi abiga,» kinnitas festivali korraldaja Tiiu Tamm teisipäeval. Tamme sõnul on õhkõrn unistus päris oma orkestrist tekkinud küll, kuid kulukus teeb selle võimatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles