Suurem osa piimakarjadest hakkavad saama suuremat toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maaeluministeerium teatab Euroopa Komisjonile, et alates 2017. aastast tõuseb Eestis kuni saja piimalehmaga farmides tootmiskohustusega otsetoetus piimalehma kohta praeguselt 100 eurolt 200 euroni ning toetus seatakse sisse ka 101–400 piimalehmaga farmidele.

Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika raames makstavate otsetoetuste muudatustest tuleb Euroopa Komisjoni teavitada 2016. aasta 1. augustiks. Täiendavaid tootmisega seotud toetusi rahastatakse Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika raames makstavate otsetoetuste eelarvest, millest kuni 8% võib kasutada raskustesse sattunud sektoris tegutsevate ettevõtjate toetamiseks.

«Väikeste ja keskmise suurusega piimafarmide toetuste suurendamine aitab säilitada maapiirkondades väikeettevõtlust. See on ülioluline maapiirkondades töökohtade ja asustuse hoidmisel,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse. «Muudatuse tulemusena hakkavad üle 90% piimakarjadest saama praegusest suuremat toetust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles