Meeste vabatehnikasõitu valitsesid naabrid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukad noormehed lilleautasustamisel.
Võidukad noormehed lilleautasustamisel. Foto: Jaanika Kuusik / Valgamaalane

U23 maailmameistrivõistluste meeste 15km vabatehnikasõidul võtsid venelased kolmikvõidu. Maailmameistriks tuli Jevgeni Belov ajaga 35:26,3, teine oli Pavel Vikulin (+16,1) ja kolmas Raul Šakirzjanov (+23,4).


Belov pisas edu aluseks asjaolu, et Otepää rajad ja olud on talle tuttavad. «Minule oli kõige raskem teine ring, siis üritasin tempot tõsta. Minu eesmärk on MM-lt veel medaleid võita,» ütles ta.

Vikulin tunnistas, et pääs Venemaa koondisesse on keeruline, kuna juuniorite seas on konkurents väga tugev. «See oli minu kolmas medal juuniorite hulgas, olen väga rahul,» sõnas Vikulin.

Šakirzjanov pidas tähtsaks treeneri rolli. «Minu eesmärk oli olla poodiumil. Võistlus oli raske, aga suusad olid head. Olen väga rahul. Eriti tahaks tänada treenerit, kes on meiega suurepärast tööd teinud.»

Kokku startis 67 võistlejat, kelle seas oli ka neli eestlast. Meie parimana saavutas Eeri Vahtra 18. koha (+1:51,6), Karel Tammjärv oli 31. (+2:20,0), Raido Ränkel 47. (+3:43,0) ja Morten Priks 49. (+3:47,3).

Täna on veel kavas kahevõistlejate murdmaadistants ja naiste suusahüpped.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles