Suvine torm küttepuude turgu segi ei löönud

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud.
Küttepuud. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Küttepuude varumise aeg on käes juba pikemat aega. Erinevad pakkujad tõdevad aga mõnevõrra ootamatult, et hiljutine torm, mis Valgamaad räsis, suuri muutusi endaga kaasa ei toonud.

Tõlliste vallas tegutseva OÜ Startek juhataja Kalvi Kütt leidis, et küttepuuturg on ka tänavu püsinud muutusteta ning ilmselt on nii ka vähemalt kümme aastat edasi. Seda, kas Läti piir kohalikku turgu mõjutab, tõdes Kütt, et eks ikka mõjutab. «Nagu igas valdkonnas,» viitas Kütt üha suurenevale alkoholimüügile piiri lähedal. Sel suvel Valgamaad räsinud torm Kütti hingangul väga palju muutusi endaga kaasa ei toonud.

FIE Kaupo Toomepuu pakub hetkel müügiks lõhutud lepapuid koos transpordiga tellija juurde. «Need on toored, kuivad puud tulevad septembris,» täpsustas Toomepuu. Sarnaselt Küttile tõdes ka Toomepuu, et Läti piir mõjutab Valgamaa küttepuudeturgu. Alles hiljuti viis mees ühe koguse küttepuid Valmierasse. Ka Toomepuu sõnul ei mõjutanud hiljutine torm küttepuudeturgu. Tunda andis vaid kasepuu hind tormis kannatada saanud piirkonnas. Kuid üks asi on Toomepuu hinnangul sel aastal teistsugune. «Kui möödunud aastal oli küttepuid palju ja tahtjaid vähem, siis sel aastal on tahtjaid rohkem,» võrdles mees kaht aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles