Sooru öökinos näeb musta prantsuse huumorit

Taavi Niittee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva õhtuhämaruses saab Sooru järveäärsel külaplatsil taaskord nautida head filmi värskes õhus, sest seal toimub Sooru öökino järjekordne seanss.

Nii nagu eelmisel aastal, kui näitamisele tuli 2014. a ilmunud Soome põnevik «Suur mäng» (Big Game), on ka tänavu filmi valijaks ja näitajaks vanakooli kinomeister Peeter Mänd, kes on seekord langetanud valiku millegi humoorikama kasuks. Nimelt paneb ta oma viiemeetrisele ekraanile Prantsuse lavastaja Bruno Dumonti käesoleval aastal ilmunud komöödia «Pentsik puhkus» (Ma Loute, Prantsusmaa).

Musta huumoriga vürtsitatud film räägib 1910. aasta suvest, kui Atlandi ookeani randadel kaovad jäljetult mitmed turistid ning märgid viitavad, et sellega võib olla seotud vaikses lahesopis rannakarpide püüdmisega tegelev kannibalidest Brefortide perekond. Lisaks neile tuleb mängu väikekodanlik Van Pethegemide perekond, kellest kõik peale kauni Billie tunduvad olevat tugeva psüühilise häirega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles