Tormivangis olnud naine: sõpru tunned hädas

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline pilt oli kuu aega tagasi tormist räsitud piirkonnas tavaline. Sealsetelt elanikelt nõudis olukord pikka meelt ja kanntlikkust.
Selline pilt oli kuu aega tagasi tormist räsitud piirkonnas tavaline. Sealsetelt elanikelt nõudis olukord pikka meelt ja kanntlikkust. Foto: Paul Poderat/Valgamaalane

Valgalanna Tatjana Kotšetova on üks neist, kelle juulikuine suur maru oma talusse Taheva vallas Koiva külas lõksu jättis. Nüüd, kuu aega hiljem, on ta šokist toibunud ja valmis kogetut jagama.  

Tatjana Kotšetova on pensioniealine äärmiselt energiline naine, ometi jättis loodusjõud ta Hargla kandi maakodus niivõrd jõuetusse olukorda, et kui ei oleks olnud häid naabreid ja tuttavaid, ei tea ta, mis oleks saanud.

Tol õnnetuse-eelsel pühapäevahommikul niitis naine muru. «Kui ühel hetkel silmad tõstsin, nägin kirjeldamatut – Gauja poolt tuli suur pilv, taevas oli tumehall ja nii hirmuäratav, et taipasin silmapilk, kui suur oht mind ähvardab,» kirjeldab naine õudusunenäona näiva algust. «Muruniiduk kuuri, koer kaasa ja tuppa, uksed-aknad kinni – need olid tegevused, mis päästsid.» Tuppa jõudis naine juba läbimärjana. Kotšetova mäletab järgmise asjana mõtet, et miks küll paistab päevavalgus sisse akendest, kust varem vaid metsamüüri näha oli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles