Sobivaid töökäsi on jätkuvalt raske leida

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PM Kaubandusgrupi juht Märt Piir, kes lõi Valka betoonitehase, tõdes, et tööle kandideerijaid Valga piirkonnas iseenesest leidub, kuid puuduvad soovitud kogemuse või eriharidusega inimesed.
PM Kaubandusgrupi juht Märt Piir, kes lõi Valka betoonitehase, tõdes, et tööle kandideerijaid Valga piirkonnas iseenesest leidub, kuid puuduvad soovitud kogemuse või eriharidusega inimesed. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vaatamata uute edukate ettevõtete tekkimisele Valgamaale takistab tööandjaid jätkuvalt soovitud omadustega töötajate vähesus.

Edukaid ja tooteid ka välismaale eksportivaid ettevõtteid luuakse Valgamaale jätkuvalt. Küll aga on tööandjale tihtipeale märgatavaks takistuseks soovitud kvalifikatsiooni või kogemustega töötajate puudumine.

Valga linna hiljuti betoonitehase loonud PM Kaubandusgrupi OÜ juhataja Märt Piiri sõnul hakkajaid inimesi küll leidub, kuid kogemustega inimesi või betooni tootmise jaoks spetsialiste on Valga ümbrusest raske leida. «Kogemustega või eriharidusega inimesi siin meie hinnangul ei ole. Aga leidub inimesi, kes on õppimisvõimelised ning keda me ise koolitame ja õpetame. Hetkel ongi meil ainus variant see, et me võtame täiesti tühjalt kohalt inimese tööle ja kasvatame endale spetsialisti,» tõdes Piir.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles