Intervjuu: Varsti enam pesukaru loomaaias näha ei saa

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Linnamägi
Merike Linnamägi Foto: Erakogu

Alates 3. augustist ei tohi enam Eestisse importida, siin turustada, paljundada ega loodusesse lasta looduskaitseliselt ohtlikke võõrliike. Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna peaspetsialist Merike Linnamägi sõnul on koostatud nimekirjas 37 looma ja taimeliiki, keda EL liikmesriigid peavad hakkama tõrjuma, rikkujatele on ette nähtud ka trahvid.

Mis on need peamised põhjused, mille alusel just need liigid on nimekirja sattunud?

«Esmane valik oligi, et kas liigile on tehtud riskihinnangud. Selles mõttes on see natuke kummaline olukord, et vanade ja tuntud võõrliikide, Eesti puhul näiteks kuldvitsad või kährikkoer, puhul ei olnud õigel hetkel riskihinnanguid olemas. Esimesse nimekirja koondati üle Euroopa liigid, kelle kohta riskihinnang on olemas. Samal ajal töötatakse juba uute riskihinnangute koostamisega ja nimekirja täiendamisega, et olulisemad võõrliigid nimekirja jõuaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles