Lokkav püsikupeenar vajab harvendamist

Silja Joon
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aed on liigendatud nii, et lastel jääks piisavalt jooksu- ja mänguruumi. Tore mängunurk teenib veel lapselapsigi. Pildil ema ja tütar.
Aed on liigendatud nii, et lastel jääks piisavalt jooksu- ja mänguruumi. Tore mängunurk teenib veel lapselapsigi. Pildil ema ja tütar. Foto: Gertrud Alatare / Pärnu Postimees

Praegu on koduaias paras aeg püsilillepeenrad kriitilise pilguga üle vaadata ja mõelda, mida ja kuhu sügisel ümber istutada, et kauneid kooslusi luua. Õitsevad püsitaimed lokkavad täies ilus ja kenasti on näha, kui kõrgeks või laiaks on need end ajanud.

Püsilillekasvataja Hille Piiriste nendib, et uusi püsikuid tuleb pidevalt müüki ja sageli ei vasta seemnepakil toodud õitseva taime toon ega mõõtmed päris sellele, mis tegelikult mullast välja sirutub. Lill võib olla lopsakam või kiduram, sõltuvalt mullast ja kasvukohast.

Ruumi peab olema lahedalt

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles