Säde park täitus rahvarõivaste ja käsitööga

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla Lipu (paremal) nisuõlgedest sõled, prossid, kaelaehted ja muud pitsilised punutised püüdsid pilku ja sundisid lausa käega katsuma, et kas on ikka päris. Seda võimalust kasutas teiste seas meistri sugulane Vilja Pung.
Endla Lipu (paremal) nisuõlgedest sõled, prossid, kaelaehted ja muud pitsilised punutised püüdsid pilku ja sundisid lausa käega katsuma, et kas on ikka päris. Seda võimalust kasutas teiste seas meistri sugulane Vilja Pung. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Laupäeval said soovijad võtta kapist välja rahva­riided ning nendega Valga Säde parki tulla. Sinna kogunesid nii käsitöömeistrid, rahva­rõivaste kandjad kui kultuuripärandi väärtustajad.

Suurelt lavalt karjapasuna hüüuga alanuks kuulutatud rahvarõiva tuulutamise ja käsitöömeistrite päev oli sisukas ja pakkus kohaletulnuile rahvalikku tantsu, -laulu ja -muusikat ning rahvarõivaste esitlusi. Teoks said ka meistrite laat ning eheda käsitöö ja talukauba müük. Samuti sai nõutada õpetust näputööks.

«Ühes linna otsas puhutakse sõjapasunaid ja paugutatakse – käib MilFest, teises otsas on palju rõõmsam ja värviküllasem pidu algamas, siin puhutakse karjapasunat ja on rahvariided kapist välja toodud,» ütles avasõnad linnapea Kalev Härk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles