Meistrid jagavad vana hoone taastamise tarkust

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sageli on vanad kõlbmatuks peetud hooned tegelikult täiesti taastatavad, alustada tuleb tihtipeale alumistest seinapalkidest, mis reeglina ajahamba poolt enam puretud. Pilt on illustreeriv.
Sageli on vanad kõlbmatuks peetud hooned tegelikult täiesti taastatavad, alustada tuleb tihtipeale alumistest seinapalkidest, mis reeglina ajahamba poolt enam puretud. Pilt on illustreeriv. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Reedel ja laupäeval korraldab keskkonnaamet järjekordse koolituse oma ala asjatundjate juhendamisel. Seekord taastatakse Karula rahvuspargis vana palkhoone.

Palkhoone renoveerimise koolitus toimub Kaika külas Juudinurme talus. Selle käigus õpitakse vana palkhoone alumiste palgiridade vahetamist ehitist lahti võtmata.

Juhendajad, meistrid Uno Roht ja Mati Mäeots selgitavad, kuidas säästvalt käsitleda vanu hooneid ning neid taastada algupärast rikkumata. Koolitus koosneb mitmest eri etapist. Keskkonnaameti kultuuripärandi spetsialist Liina Laanemets kostis, et päevakavad ongi üles ehitatud tööde loogilist järjestust silmas pidades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles