Suve lõpp jätab taas paljud loomad koduta

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba kuuendat aastat korraldab Eesti loomakaitse selts suve lõppedes kampaaniat «Suvi läbi. Asjad pakitud. Kõik pereliikmed kaasas?». Sellega pannakse inimestele südamele oma lemmikud suvekodudest kaasa võtta ja märgata hüljatud koduloomi. Suvilapiirkonnad on tänaseni kodutute lemmikloomade arvukuselt kõige probleemsemad.

Eesti loomakaitse seltsi hädajuhtumite juhi Maaja Mälli sõnul on Jõelähtme ja Laitse vaid mõned näited piirkondadest, kus elavad kassikolooniad. «Need on alguse saanud suvilatesse hüljatud kahest-kolmest nurrumootorist – rohkem ei lähegi tarvis selleks, et vaid paari aastaga saaks kokku mitusada kassi.»

«Viletsates tingimustes levivad haigused ja nälg, paljud loomad saavad ka talviste külmadega otsa. Kohalikud omavalitsused aitavad teatud piirkondades rohkem, teistes üldse mitte. Mitmetele kodututele kassidele ja maha jäetud suvilasse ketti unustatud koertele püüame annetuste ja toetuste abil arstiabi võimaldada, ent kõige keerulisem on suure hüljatud loomade arvu juures leida neile kodu või ajutist hoiukodu,» lisas Mäll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles