Juulis pöördus töötukassase tuhandeid vähenenud töövõimega inimesi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa tööpakkumised.
Töötukassa tööpakkumised. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juuli esimesest päevast alanud töövõime hindamine tõi kaasa vähenenud töövõimega inimeste aktiivsema pöördumise töötukassa poole. Juuli lõpu seisuga oli töötuna registreeritud 4290 vähenenud töövõimega inimest.

Kui teiste registreeritud töötute arv juulis langes, siis vähenenud töövõimega töötuid tuli samal ajal juurde ligi 2%. Kokku oli juuli lõpus töötuna registreeritud 26 912 inimest ehk 4,2% 16aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Töötukassa alustas 1. juulil pikaajalise tervisekahjustusega inimeste töövõime hindamist ja neile töövõimetoetuse maksmist ning vähenenud töövõimega töötajate eest sotsiaalmaksu tasumist.

Töövõime hindamise taotlusi esitati juulis 593. Kuu jooksul määrati osaline töövõime 67 ja puuduv töövõime 31 inimesele, töövõime ei olnud vähenenud 33 inimesel. Töövõimetoetuse taotlusi esitati 583 ning juuli lõpu seisuga oli töövõimetoetus määratud 84 inimesele.

Tööandjate juuli jooksul esitatud taotluste alusel on töötukassa otsustanud sotsiaalmaksu tasumise 17 670 vähenenud töövõimega töötaja eest. Tööandjate eest makstud sotsiaalmaksu summa oli juulis 2,26 miljonit eurot.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on uued tegevused ootuspäraselt käivitunud ning kõik otsused ja väljamaksed tehtud tähtaegselt. 

Registreeritud töötuse määr oli juulis jätkuvalt kõrgeim Ida-Virumaal (10,4%) ja Valgamaal (7,8%) ning madalaim Tartumaal (3,0%) ja Harjumaal (3,1%).

Juuli jooksul lisandus töötukassale vahendamiseks juunikuuga võrreldes pisut enam uusi tööpakkumisi. Samuti oli lisandunud tööpakkumiste arv suurem aastatagusest arvust. Kuu jooksul lisandus 4399 uut tööpakkumist.

Töötukassa maksis juulis töötuskindlustushüvitist 10 656 inimesele ehk 35% kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 429 eurot ning hüvitisteks maksti kokku ligikaudu 4 miljonit eurot. Ligikaudu 137 euro suurust töötutoetust sai juulis 7028 inimest ehk 23% kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kindlustushüvitist koondamise korral määras töötukassa juulis 812 inimesele. Keskmine juulis määratud hüvitis oli 1798 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 1,5 miljoni euro.

Tööandja maksejõuetuse hüvitise määras töötukassa juulis 67 inimesele. Keskmine määratud hüvitis oli 2 090 eurot ning hüvitisteks maksti juulis üle 185 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles