Küsimus-vastus: Riik eraldas keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) keskkonnaprogrammist teiste seas toetust ka Valgamaa jahimeeste ühistule. Kui suure summa ühistu sai ja milleks see kulub?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rosenberg
Rein Rosenberg Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rein Rosenberg, Valgamaa jahimeeste ühistu juhatuse liige: «KIK kompenseerib jahiõiguse tasude summa ulatuses ulukikahju maaomanikule tasunud jahindusorganisatsioonile kuni 30% kahju maksumusest. Jahiõiguse tasu on kümme eurot jahimehe kohta aastas.

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) ja jahimeeste vahel on sõlmitud lepingud, mille alusel küsib RMK jahimeestelt ulukite poolt elujõuetuseni kahjustatud puistute taastamise raha. Meie ühistule esitas RMK kolm nõuet kogusummas 2284,38 eurot, millest siis 30% KIK kompenseeris.

Rulli ja Helme jahiseltsi jahimehed lõikasid nendelt aladelt kahjustatud metsakultuuri 1,9 hektarilt ning istutasid uued taimed kogu kahjustatud alale. Pärast tööde teostamist tuli jahimeestel kahjunõuete alusel tasuda veel 2284,38 eurot. Pean väga oluliseks, et andsime reaalse osa kahjustada saanud metsakultuuride taastamisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles