Lastearstid võivad maakonnahaiglatest lähiajal kaduda

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla lastearst Luule Tampere on maakonnahaiglas lapsi ja ka suuremaid patsiente ravinud juba 31 aastat.
Valga haigla lastearst Luule Tampere on maakonnahaiglas lapsi ja ka suuremaid patsiente ravinud juba 31 aastat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haigekassa plaan ähvardab kaotada maakonnahaiglatest lastearstid. Lastele kvaliteetse ravi tagamist Valga haiglas peavad aga väga oluliseks nii juhtkond kui lastearst Luule Tampere.

Tuleb rõhutada, et kuigi haigekassa geograafilise kättesaadavuse kavas oli välja toodud kurjakuulutav plaan maakonnahaiglates lõpetada lastearstide ambulatoorse ja statsionaarse teenuse tagamine, pole konkreetseid otsuseid veel vastu võetud.

Nii on Valga haiglas jätkuvalt ametis kolm pika tööstaažiga lastearsti, kes kõik asusid Valka tööle peale ülikooli lõpetamist. Pediaatria põhieriala omandanud doktorite Margot Linderi, Luule Tampere ja Maire Reinsalu Valga haiglas töötamise aeg jääb vahemikku 25–35 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles