Tõrva Loits tõi Veskijärvele "täismaja"

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, vastu öötunde loitsiti Tõrva Veskijärve ääres taas. Traditsiooniliselt suurejooneline vabaõhuetendus oli kohale toonud märkimisväärselt suure rahvahulga. 

Sellel korral rääkis vaatemäng iseseisvumise ja vabaduse tähendusest läbi aastakümnete ja kandis kaheosalist alapealkirja «Tere Perestroika? 1991 vs 2016». Etendus kätkes endas juba traditsioonilisi tuleskulptuure, veekaskaadi, tantsijaid, lavastust, lisaks valusaid ja naljakaid videomeenutusi vabaduseaastaist. Esinesid J.M.K.E., Vennaskond ja Kuldne Trio ning Elephants from Neptune ja Avoid Dave. Veidi poliitikasse kalduvaid vahetekste luges Mihkel Raud.

Mõningast üllatust pakkus slackliner, kes kõndis vee kohal silla harjalt lavale mööda kitsast liini ja Eesti lipuga lavale tantsijate hulka sõitnud mootorrattur. Eesti lipp toodi mängu veel hiljemgi – hiiglaslik trikoloor veeti üle vaatajate pingiridade. Etenduse käigus leiti ka, mida tögada. Näiteks jäljendas vaatemängu üks osa janti Estonian Airi ümber. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles