Valgamaa esindus tuli Jõud meistrivõistlustel esimeseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jôudi meisterid 4x100 meetri jooksus Johanna Ardel ,Cätrin Rikka, Mari-Liis Taniel ja Piret Granovskaja.
Jôudi meisterid 4x100 meetri jooksus Johanna Ardel ,Cätrin Rikka, Mari-Liis Taniel ja Piret Granovskaja. Foto: Erakogu

Laupäeval Võru Spordikeskuse staadionil toimunud Eestimaa Spordiliit Jõud meistrivõistlustel kergejõustikus saavutas Valgamaa esindus kokkuvõttes esimese koha. Kaheksas võistlusklassis võideti kokku 43 medalit.

Meesveteranide klassis jõudsid Valgamaa sportlased pea igal alal ka pjedestaalile. Eduka võistluspäeva tegi selles klassis Andrus Looskari, kes võitis esimese koha kuulitõukes 11,84ga, kettaheites 30,69ga ning kaugushüppe tulemusega 5,38 meetrit. Lisaks saavutas mees veel teised kohad kõrgushüppes ja odaviskes ning kolmanda koha 100 meetri jooksus. 

Kuldmedali sai kaela riputada ka Imre Õim, olles kõige kiirem 100 meetri jooksus ajaga 13,16 sekundit. Lisaks saavutas ta veel 1500 meetri jooksus kolmanda ning kaugushüppes ja odaviskes neljanda koha. 1500 meetri jooksus oli kõige kiirem aga Marek Luts ajaga 4.52,87 minutit.

Korraliku võistluse tegid ka Kalmer Elias saavutades kõrgushüppes teise ja kaugushüppes kolmanda koha, Mati Raudsepp saavutades kuulitõukes teise ja kettaheites kolmanda koha ning Andrei Avald, kes saavutas kettaheites teise ning kuulitõukes ja odaviskes kolmanda koha.

Naisveteranidest võitis kolm kuldmedalit Marje Vahtre. Esikohad tulid kettaheites 22,94ga, kuulitõukes 8,48ga ja odaviskes 29,42ga. Kuldse medali võitis ka 100 meetri jooksus esimeseks tulnud Piret Granovskaja ajaga 13,31 sekundit. Neljal korral jõudis pjedestaalile Kaire Elias, kes vsaavutas kettaheites, kuulitõukes ja odaviskes teise ning kaugushüppes kolmanda koha.

Meeste klassis oli kõige edukam sportlane Georg Niit, võites kuulitõuke võistluse tulemusega 14,73 meetrit ning saavutades kettaheites teise ning odaviskes kolmanda koha. Kuldse medali sai kaela ka Karel Tilga, alistades kõrgushüppes kõrguse 1,95 meetrit. Lisaks tuli ta veel kuulitõukes kolmandale ning kettaheites neljandale kohale. Individuaalselt saavutas Riivo Niilisk kaugushüppes kuuenda koha ning võistkondlikult  võitis Valgamaa 4x100 meetri jooksus teise koha.  Teatenelikusse kuulusid Kurmo Külm, Gregor Lepik, Janar Keit Jaakson ning Karl Kevin Kalmus.

Naiste võistlusklassis tuli kõige säravam medal 4x100 meetri teatejooksus. Võidukas teatenelikus tegid kaasa Cätrin Rikka, Mari-Liis Taniel, Johanna Ardel ning Piret Granovskaja. Individuaalselt saavutas naiste klassis Johanna Ardel 800 meetri jooksus teise koha ning samal distantsil saavutas kolmanda koha Eveli Kurg.

Poiste A vanuseklassis saavutas Janar Keit Jaakson 400 meetri jooksus teise, 100 meetri jooksus neljanda ning kaugushüppes viienda koha. Kurmo Külm võitis odaviskes teise ning kaugushüppes tuli leppida kuuenda kohaga. Karl Kevin Kalmus saavutas 100 meetri jooksus kolmanda ja kettaheites neljanda koha.

Tüdrukute A vanuseklassis oli võistlemas ainult üks Valgamaa sportlane - Keit Mariet Jürgens, kelle saavutusteks jäi 800 meetri jooksudistantsi teine ning kuulitõuke neljas koht.

Poiste B klassis võitis kaks kuldset medalit Kristo Luht. Esimesed kohad tuli kõrgushüppes tulemusega 1,65 meetrit ning odaviskes 47,80ga. Gregor Lepiku arvele jäid teised kohad kõrgushüppes, kettaheites, kuulitõukes ning odaviskes.

Tüdrukute B vanuseklassis saavutas Cätrin Rikka 100 meetri jooksus ja kaugushüppes neljanda koha. Neljanda kohaga pidi odaviskes leppima ka Kadi Kertu Elias. Lisaks saavutas neiu veel kuuenda koha kaugushüppes ja üheksanda koha 100 meetri jooksus. Samal jooksudistantsil kaasa teinud Mari-Liis Taniel pidi leppima seitsmenda kohaga.

Võistkondlikus arvestuses saavutas Valgamaa esindus kümne maakonna seast esimese koha, kogudes 814 punkti. Teisele kohale tuli 739 punktiga Jõgevamaa ning kolmas oli 708 punktiga Hiiumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles