Juhtkiri: Ainult rahast ei piisa

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikell. Foto on illustreeriv.
Koolikell. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üha lähemale jõudev õppeaasta algus toob ärevust paljudesse kodudesse. Eelkõige nendesse, kus mõni suurem või väiksem neiu või noorsand järjekordset kooliaastat alustamas on. Kaubanduskeskused pakuvad üksteise võidu kampaania korras koolitarbeid ja meediaski räägitakse üha rohkem hariduselu teemadel.

Mis tundega lähevad aga algavale kooliaastale vastu õpetajad? Peaksid minema hea tundega, kuna pidevalt räägitakse ju õpetajate palgatõusust ja pedagoogitöö väärtustamisest.

Tõsi, õpetajate põhitöötasu on viimastel aastatel tõusnud. Seejuures on aga vähenenud paljudes koolides muud tasud, mida õpetajatele seni vastavalt tööpanusele makstud on: klassijuhatamise tasu, ületunnitasu, pikapäevarühma tasu. See tähendab, et paljud pedagoogid saavad palgapäeval reaalselt kätte ehk mõnikümmend eurot enam kui aasta varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles