Arvamus: Lihtsad lahendused pole tegelikkuses alati lahendused

Helir-Valdor Seeder
, Riigikogu aseesimees, põllumajandusminister 2007–2014 (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maanteeameti peadirektor on majandus- ja kommunikatsiooni­ministri vaikival heakskiidul teavitanud Eesti avalikkust ümberkorralduskavast, mille sisu on avalike teenuste ja töökohtade koondamine Mandri-Eestis nelja keskusesse.

Peadirektori selgituste kohaselt hoitakse sellega kokku 850 000 eurot aastas, likvideeritakse korruptsioon, parandatakse teenuse kvaliteeti ja tõstetakse keskustesse tööle jäävate ametnike palkasid. Samuti parandatakse liiklusohutust ja eksamineerijate kvaliteeti, likvideeritakse järjekorrad ning suurendatakse ameti efektiivsust. Lihtne ja geniaalne!?

Valgamaa elanikele tähendavad ümberkorraldused seda, et sõidueksameid tuleb sooritada Tartus ning seal hakkavad õppesõidutunde korraldama ka autokoolid. See tähendab juhilubade taotlejatele suuremat raha- ja ajakulu ning suurendab autokoolide tasusid. Töö ja õppimise kõrvalt autokoolis käimine muutub ka korralduslikult keerulisemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles